Rondleidingen

Iedere maand zijn er gratis rondleidingen door het Via Breda-gebied. U wandelt daarbij met een deskundige gids voor een deel van het Via Breda-gebied.

Veel te zien en te beleven!

De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan het maken en uitvoeren van de plannen voor Via Breda: uiteindelijk gaat het hele gebied rond het spoor tussen de Lunetstraat in het Westen, de Doornboslaan in het Oosten, de Noordelijke Rondweg en de singels in het zuiden de komende twintig jaar volledig op de schop. Het project is nu volop in de fase van de uitvoering.

In september 2016 is het nieuwe station Breda officieel in gebruik genomen. Het nieuwe gerechtsgebouw is klaar.

Ook de bouw van het complex met appartementen en woningen van 'Breda Vooruit' is ver gevorderd.  De aanleg van de Stationslaan met de aansluiting op de Terheijdenstraat is klaar. Hierbij is ook de bushellingbaan van en naar het station en de eerste fase van de HOV binnenstadroute gemaakt. Drie Hoefijzers Zuid is gereed en bij het plan Drie Hoefijzers Noord start binnenkort de bouw van de eerste woningen.

Breda is ook aangesloten op het net van hogesnelheidstreinen. Met de Intercity Direct zijn de reistijden van en naar de Randstad aanzienlijk verkort (Rotterdam 22 minuten, Schiphol 56 minuten en Amsterdam 5 kwartier). Ook de IC-direct in de richting van Antwerpen 25 minuten), Mechelen, Zaventem (55 minuten) en Brussel Midi (1 uur en 3 minuten) vertrekt vanaf station Breda.

Te voet

Breda Promotions verzorgt de rondleidingen. De rondleidingen starten in het informatiecentrum van Via Breda in het voormalige pand van Electron aan de Belcrumweg 19 in Breda, en duren ongeveer 2 uur. Deelname is gratis. Belangstellenden kunnen zich opgeven via info@bredapromotions.nl. Er kunnen maximaal 15 deelnemers per keer mee.

Wanneer gaat u mee?

Alle rondleidingen beginnen om 14.00 uur en duren tot ongeveer 16.00 uur.
In 2019 zijn er nog rondleidingen op:

  • vrijdag 20 september
  • zaterdag 19 oktober
  • vrijdag 15 november
  • zaterdag 14 december