Projecten in uitvoering

 

In een tijdsbestek van twintig jaar wordt de Spoorzone van Breda onder de naam ‘Via Breda’ getransformeerd tot een nieuw stadsdeel met kansen voor wonen, werken en cultuur. Een vernieuwende en uitdagende aanvulling op de stad.  Het nieuwe Station Breda, de hogesnelheidstrein (HSL) en een Hoogwaardige Openbaar Vervoer Verbinding (HOV)  garanderen de bereikbaarheid van de stad. Straks gaat men niet meer langs Breda, maar Via Breda. Dat het niet bij plannen maken blijft is nu al te zien. Het nieuwe HSL-station is klaar, de kantoren in het station zijn in gebruik genomen. Nieuwe bewoners hebben hun intrek genomen in woningen op het voormalige terrein van brouwerij Drie Hoefijzers, in het nieuwe station en in Breda Vooruit. Er wordt hard gebouwd aan het nieuwe gerechtsgebouw. 

5tracks

De Gemeente Breda gunt markttender Coulissen West aan 5TRACKS Breda, een ontwikkelcombinatie bestaande uit TBI-bedrijven SYNCHROON, J.P. van Eesteren en ERA Contour

Breda Vooruit

In het gebied tussen de noordkant van de Stationslaan en de zuidkant van Belcrum bouwt Dura Vermeer in samenwerking met DW Investments onder de naam Breda Vooruit een ambitieus bouwplan. Een kwalitatief hoogwaardig plan dat bestaat uit 230 woningen, gebouwde parkeervoorzieningen en 1000m2 commerciële ruimten. Het bouwplan kent een grote mate van variatie in types en prijsklassen, in een mix van huur en koop. Zo bestaat het woonprogramma onder ander uit luxe huurappartementen aan de kant van de Belcrumweg, grondgebonden woningen aan de Kievitstraat, maisonnettes en grondgebonden woon-/werk woningen aan de Stationslaan.

Nieuw gerechtsgebouw Breda

De bouw van het nieuwe gerechtsgebouw vordert gestaag. In 2015 werd het aanbestedingstraject voor het nieuwe gerechtsgebouw Breda afgerond. Met het ondertekenen van de overeenkomst tussen het Rijksvastgoedbedrijf en het bouwconsortium InBalans startte een publiek-private samenwerking (PPS). Deze samenwerking is gericht op nieuwe huisvesting en facilitaire voorzieningen voor de rechtbank Zeeland-West-Brabant, het arrondissementsparket Zeeland-West-Brabant en de Raad voor de Kinderbescherming, regio Zuidwest Nederland. Het nieuwe gerechtsgebouw gaat in 2018 open.