Ondernemen in Via Breda

 

Met Via Breda is een van de grootse vastgoedprojecten van Zuid Nederland volop in uitvoering. Het nieuwe HSL-station van Breda is klaar en de bouw van het nieuwe gerechtsgebouw is gestart. Ook de komende jaren wordt in het gebied rond het Bredase station nog volop doorgebouwd. The place to be dus als het gaat om wonen, ondernemen, werken, en cultuur!  Via Breda is de plek waar Breda en Europa elkaar ontmoeten. Een gebied waar de kansen voor het oprapen liggen.

Via Breda draagt bij aan een sterke economie en een groei van de werkgelegenheid. Traditionele industrie vertrekt uit de binnenstad en maakt plaats voor nieuwe werkgelegenheid, zoals dienstverlening, logistiek en creatieve industrie. Met ongeveer 10.000 arbeidsplaatsen op een strategische toplocatie biedt Via Breda een uniek stedelijk vestigingsklimaat.

Spoorzone's zijn  'the place to be'.  Actuele onderzoeken in de vastgoedmarkt bevestigen dit: kantoorontwikkeling in of bij historische stadscentra in combinatie met een HSL-station hebben duurzame ontwikkelingspotentie. Nu en in de toekomst.

Investeren in Via Breda

De Gemeente Breda zoekt private partijen die willen investeren in Breda. De gemeente is op zoek naar beleggers, ontwikkelaars, corporaties, aannemers en eindgebruikers die willen investeren in nieuwbouw op braakliggende terreinen of herontwikkeling van bestaand vastgoed.

Breda: Internationaal en ondernemend

Breda is de ideale basis voor het aanboren van nieuwe regionale markten op een steenworp afstand van België, Luxemburg, Noord-Frankrijk en zelfs Engeland of Duitsland. De stad dankt dit aan zijn unieke geografische ligging tussen de mainports Rotterdam en Antwerpen en zijn infrastructuur. Met het verdwijnen van internationale grenzen benut de gemeente haar internationale potentie maximaal.

Ontwikkel- en realisatiestrategie

Meegaan in een veranderende markt om kansen voor langjarige gebiedsontwikkeling in de Bredase Spoorzone mogelijk te maken. Dat is een van de belangrijkste speerpunten van de 'Ontwikkel- en Realisatiestrategie Via Breda 2014-2023' van Via Breda, die door het College van burgemeester en wethouders aan de Gemeenteraad van Breda wordt voorgelegd. De uitvoering van deze ontwikkel- en realisatiestrategie moet het investeringsklimaat verbeteren en zorgdragen voor het aantrekken van nieuwe investeerders die kunnen en willen investeren in Via Breda.

Ontwikkelplots

Het plangebied De Hoven krijgt een rustig en groen karakter. De groene binnenhoven van de kantoorgebouwen (max. 17.600 m2 bruto vloeroppervlak) en woningen (max. 70 stuks) zijn privégebied en geven de locatie een ruimtelijke, open en prettige sfeer.

Contact

Uw kantoor, winkel, horecagelegenheid, hotel in Via Breda? Er zijn volop mogelijkheden en kansen. Neem contact met ons op door het invullen van het contactformulier.