De trouwe Via Breda-fotograaf Henk Voermans

Al voor zijn pensioen maakte oud-bouwvakker Henk Voermans (71) uit de Belcrum al vele vakantiekiekjes. Maar sinds 2004 legt hij als enthousiast hobbyfotograaf vrijwel dagelijks zowat alles in Via Breda vast met zijn digitale camera.

11718

De eerste activiteiten aan het spoor toen de silo’s van de suikerfabriek er nog stonden.

“Ik vind het niet alleen zelf interessant en leuk om de veranderingen mee te maken in de wijk waar ik al 43 jaar woon, maar om dat ook met anderen te delen. Ik ben al vroeg begonnen met een eigen vriendenpagina op Facebook en ik plaats ook vaak foto’s op de Facebookpagina BREDA. Zo kan ik vele geïnteresseerden in mijn stad deelgenoot maken van wat er aan moois gebeurt. In het algemeen reageren mensen heel positief op de ontwikkelingen hier. Natuurlijk smaken verschillen, dus iedereen vindt iets anders mooi of minder mooi, maar overwegend is men blij met wat er gaande is in Via Breda en ook in de Belcrum.”

11719

Sloop van een deel van Drie Hoefijzersbrouwerij.

Inmiddels heeft Henk Voermans duizenden foto’s gemaakt en een deel daarvan ook afgestaan aan het Stadsarchief en aan media als Bredavandaag.nl.

“Doordat ik vlakbij woon en elke dag ga rondwandelen, ben ik er vaak snel bij als er weer iets geopend wordt of klaar is. Zodoende weet men mij vaak te vinden.”

De spannende vraag is natuurlijk wat Henk gaat doen nadat Breda Centraal op 8 september is geopend. “Maak je maar geen zorgen hoor. Ik volg ook de bouw van het nieuwe gerechtsgebouw, de appartementen van Breda Vooruit en de ontwikkeling van 5TRACKS op de voet. Zo lang ik leef en goed ter been blijf, hoop ik met mijn foto’s mijn stadgenoten net zo enthousiast te maken over Via Breda als ik zelf ben.“

11720De vernieuwde Willemstraat vanaf het parkeerdek van Breda Centraal.