Werkzaamheden op bouwterrein gerechtsgebouw

Met dit bericht informeren wij u over de werkzaamheden die InBalans gaat uitvoeren op het bouwterrein van het nieuwe gerechtsgebouw.

Welke werkzaamheden worden de komende tijd gedaan

Afwerken van de betonvloer

Van 13 op 14 juli gaat InBalans vlinderen. Dit betekent dat men de al gestorte betonvloeren gaat afwerken. Het schuren en afwerken gebeurt in een vlinderachtig patroon; vandaar de term ‘vlinderen’.

Het afwerken van de betonvloer op 13 juli gebeurt vanaf 19.00 uur en kan mogelijk ‘s nachts doorgaan. Dit is nodig omdat het beton eerst uit moet harden.

Plaatsen prefab wanden

In augustus start InBalans met het plaatsen van de eerste prefab wanden. Dit zijn wanden die vooraf zijn gefabriceerd. Daarna worden ze vervoerd naar het bouwterrein en zijn daarmee meteen klaar voor gebruik.

Aanleg duurzame energie voorziening

In augustus worden ook twee boringen gemaakt voor de duurzame energievoorziening voor de warmte- en koudeopslag  (WKO). Hiertoe gaat InBalans onder de Belcrumweg een leiding boren. De boorputten die hiervoor nodig zijn, worden gemaakt op het eigen bouwterrein en langs de kant van rivier De Mark op gemeentegrond. Deze werkwijze zorgt ervoor dat er geen open sleuf- of graafwerk nodig is en er ontstaat geen onnodige schade aan het milieu. Er wordt een werkterrein op het fietspad aan de Belcrumweg gemaakt.

Intrek in grote bouwkeet

Vanaf 15 augustus komen de eerste medewerkers van InBalans in de nieuwe grote bouwkeet. Deze keet staat parallel aan het spoor en is 75 meter lang en 2 verdiepingen hoog. Er wordt een parkeerterrein aangelegd op het bouwterrein.

Omgeving

Wij verwachten dat omwonenden geen hinder ondervinden van deze werkzaamheden.

Fietsers worden in augustus twee dagen tijdelijk omgeleid via de andere kant van de Belcrumweg.

De overige werkzaamheden hebben geen invloed op het verkeer.

Werktijden

De bouwwerkzaamheden (behalve het vlinderen van vloeren) vinden overdag plaats. Tijdens de zomerperiode (en de bouwvak) wordt er doorgewerkt.

Bereikbaarheid

De bereikbaarheid van de omliggende woningen en bedrijven verandert niet door de werkzaamheden. De route van en naar de bouwplaats loopt via de Belcrumweg.

11 juli 2016