Station Breda is veel meer dan een station

Al bij de eerste planvorming voor een nieuw Bredaas station was duidelijk dat dit gebouw meer functies zou moeten omvatten. Het concept van ‘alles-onder-één-dak’ uit 1998 leidde ertoe dat er naast ruimte voor vele treinen, bussen, auto’s, fietsen en voetgangers, ook kantoren en woningen werden gevestigd. De allereerste huurder van een riante kantoorverdieping was NewCold, advanced cold logistics. Locatiedirecteur Piet Meijs vertelt:

“Als logistieke dienstverlener verzorgen wij diepvriesopslag en distributie voor grote voedselproducenten. Onze grootschalige frozen food-faciliteiten bevinden zich in Engeland, Frankrijk, Duitsland en Polen.

11706

11707

Om onze innovatieve, duurzame en volledig geautomatiseerde magazijnen te kunnen ontwerpen, maken we gebruik van de hoogopgeleide ingenieurs uit Nederland waar de knowhow van logistiek en automatische concepten zit. Die ingenieurs werken veelal op ons hoofdkantoor in Breda, dat zich  mooi in het middelpunt van die omringende internationale vestigingen bevindt.

Onze Amerikaanse CEO is erg gecharmeerd van deze historische stad en natuurlijk speelde ook de goede bereikbaarheid een grote rol bij onze vestiging hier. We hadden in Breda meerdere opties, maar station Breda sprong er duidelijk uit. Onze medewerkers reizen allemaal erg veel en vanuit Breda ben je in 50 minuten met de Intercity Direct in Schiphol. Internationale klanten die hier op kantoor komen, zijn zo in Breda. Medewerkers uit de omgeving zijn ook snel met het HOV of de trein op hun werkplek. Wij hebben ook parkeerplaatsen voor de deur. NewCold zit hier net een jaar en we denken al aan uitbreiding. Het bevalt ons hier prima.”

11708

29 juni 2016