Centrumkant stationspassage open

Op vrijdag 24 juni gaat de centrumkant van de stationspassage open voor het publiek. Dit betekent dat trein- en busreizigers weer vanaf de centrumkant het station in kunnen. Mensen kunnen nu ook weer vanuit het centrum door het station richting de Belcrum (en omgekeerd) wandelen.

Hoewel het nieuwe station pas later wordt opgeleverd, wilden de gemeente, NS en ProRail zo snel als veilig mogelijk was de stationspassage aan de centrumkant openstellen voor het publiek. De officiële opening van het station staat gepland voor donderdag 8 september.

Fietsenstalling centrumkant

De fietsenstalling aan de centrumkant is nog niet klaar. Dit betekent dat aan fietsers gevraagd wordt hun fiets nog te parkeren bij de voetgangersbrug aan de Stationsweg of in de fietsenstallingen aan de Belcrumkant van het station. Als de fietsenstalling aan de centrumkant klaar is, gaat deze ook meteen open. De voetgangersbrug naast het station gaat op 24 juni dicht.

Afbouw station en buitenruimte

De komende periode werkt de aannemer van het station aan de afbouw van de centrumkant: de woningen en commerciële ruimtes en zoals gezegd de fietsenstalling aan de centrumkant. Ook het plein aan de centrumkant van het station wordt aangelegd. Al deze werkzaamheden moeten begin september klaar zijn.

In opdracht van de gemeente gaat de aannemer het Stationsplein opnieuw inrichten en aansluiten op de Willemstraat. Dit werk wordt in fases uitgevoerd en is op 1oktober a.s. afgerond.

Taxi’s en Kiss&Ride

De taxistandplaatsen en Kiss&Ride-zone aan de centrumkant van het station zijn 1 oktober a.s. helemaal klaar. Tot die tijd kunt u voor de taxi’s en wegbrengen en ophalen van reizigers gebruik maken van deze voorzieningen aan de Belcrumkant van het station.

Informatie

Heeft u vragen? Neem contact op met de gemeente via www.breda.nl, twitter @breda, of bel 14 076

24 juni 2016