Herplaatsing beeld Speelhuisvrouw hoek Speelhuislaan – Oude Terheijdenseweg

In week 26 (de week van 20 juni) wordt het kunstwerk ‘de Speelhuisvrouw’ herplaatst op de hoek van de Speelhuislaan en de Oude Terheijdenseweg. Op woensdag 6 juli houdt wethouder Marianne de Bie van Cultuur in het bijzijn van de kunstenares Sylvia Thijssen om 15:30 uur een korte toespraak op de nieuwe locatie van het kunstwerk. U bent hierbij van harte welkom.

Wat gaat er gebeuren

De Speelhuisvrouw die jaren lang op de Speelhuislaan heeft gestaan krijgt een nieuwe plek op de hoek van de Speelhuislaan en de Oude Terheijdenseweg. Het ongeveer drie meter hoge kunstwerk wordt daar geplaatst in een ring van ongeveer twee meter doorsnede. De ring wordt gevuld met aarde en afgedekt met het groenblijvende bodembedekker van ongeveer vijf centimeter hoog, 

Wat betekent dit voor u

In de tweede helft van week 26 verwijdert de aannemer op deze locatie een deel van de bestrating. Daarna maakt de aannemer een gat om de betonnen fundering en het kunstwerk te kunnen plaatsen. Als het kunstwerk en de ring geplaatst zijn wordt de ring aangevuld met aarde. Vervolgens wordt het straatwerk hersteld. Deze werkzaamheden duren 1 of 2 dagen. U zult weinig tot geen hinder ondervinden van de werkzaamheden. De woningen en bedrijven blijven gewoon bereikbaar

Informatie

Heeft u vragen? Neem contact op met de gemeente via www.breda.nl, twitter @breda, of bel 14 076.

13 juni 2016

Foto: Leon Krijnen/BN De Stem