Demonteren laatste vaste torenkraan Breda Vooruit

Op maandag 6 en dinsdag 7 juni a.s. demonteert Dura Vermeer Bouw Rosmalen de laatste vaste torenkraan van het project Breda Vooruit. Het betreft de groen-gele kraan bij de speeltuin aan de Kwartelstraat. Deze werkzaamheden duren naar verwachting twee dagen.

Wat gaat er gebeuren?

Nu de oplevering van de eerste fase van Breda Vooruit nadert, verliest deze torenkraan haar functie. Dura Vermeer Bouw Rosmalen start daarom op maandag 6 juni met het demonteren ervan. Deze werkzaamheden gaan dinsdag 7 juni verder. Op beide dagen wordt gewerkt tussen 07.00 en 19.00 uur. Hiervoor is, eveneens op beide dagen, de afzetting van één rijbaan van de Stationslaan noodzakelijk. Hier wordt de mobiele kraan opgesteld, die nodig is om de torenkraan te demonteren. Het verkeer op de Stationslaan wordt dan met verkeersregelaars in goede banen geleid.

Wat betekent dit voor u?

U zult zien en horen dat de torenkraan wordt gedemonteerd. Er wordt echter geen geluidshinder verwacht, ook niet als gevolg van de inzet van de mobiele torenkraan. Afgezien van de beperkte hinder op de Stationslaan is er geen verkeershinder in omliggende straten te verwachten.

Bereikbaarheid

De bereikbaarheid van de omliggende woningen verandert niet door de werkzaamheden. De route van en naar de bouwplaats loopt via de Belcrumweg en Stationslaan.

Bijzonderheden

De werkzaamheden kunnen worden afgelast en worden verplaatst als de weersomstandigheden dusdanig slecht zijn dat het demonteren niet door kan gaan.

2 juni 2016