Drie Hoefijzers contact

Drie Hoefijzers is een begrip in Breda. Dit voormalige brouwerijterrein aan de rand van het centrum wordt getransformeerd tot een bruisend leefgebied met stedelijke allure. 

Voor Drie Hoefijzers fase 2 gelegen aan de Stationslaan tussen Terheijdenstraat en de Doornboslaan is een plan ontwikkeld voor ongeveer 270 nieuwbouw woningen- en appartementen in verschillende woonsferen.

Op de Westpunt tegenover De Faam komt een karakteristiek appartementengebouw van vijf tot negen verdiepingen met circa 127 koop- en vrije sector huurappartementen rondom een groene binnentuin. Onder het gebouw komt parkeergelegenheid. 

Het Puntgebouw: dit bijzondere gebouw in drie tot vijf lagen vormt een overgang van de hoge appartementen naar de woningen erachter. Het is een kleinschalig appartementengebouw gecombineerd met een klein aantal stadswoningen met tuin.

De Stationslaan krijgt een statig karakter met hoge herenhuizen, enkele beneden- en bovenwoningen en markante stadswoningen in drie lagen. Een mix van woningen in hoogte, breedte, kleurgebruik en mooie details. Alle woningen hebben een tuin op het zuiden. De begane grond is extra hoog.

Centraal in het plan komen twee kleinschalige autovrije hofjes met een mooi, parkachtige inrichting. De wit geschilderde hofwoningen met luifels en plantbakken hebben een eigen en unieke sfeer. 

Aan de Zuidrand komen woningen grenzend aan het spoorlandschap dat een groen en parkachtig karakter krijgt. Platte daken worden hier afgewisseld door pannendaken.  

Het deelgebied op de Oostpunt wordt later ingevuld, mogelijk met Collectief Particulier Opdrachtgeverschap.

Eind 2018 gaat het eerste deelplan met 55 woningen met tuin in verkoop.

Interesse in wonen in Drie Hoefijzers kenbaar maken

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Breda
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Breda
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Breda