Contact

contactformulier
e-mail: Viabreda@breda.nl(link stuurt een e-mail)
telefoon: 14 076

Bezoekadres

Informatiecentrum Via Breda
Belcrumweg 19
Open op iedere eerste donderdag van de maand van 16.00 uur tot 17.00 uur

Havenkwartier

Er is in samenwerking met verschillende partijen een  visie opgesteld voor het Havenkwartier. Deze is onlangs vastgesteld  door het College van burgemeester en wethouders en de Bredase gemeenteraad heeft een besluit over deze visie genomen. Vervolgens wordt de visie verder uitgewerkt in één of meerdere  bestemmingsplannen. De procedure hiervoor wordt in 2018/2019 doorlopen. Via de link op de website Via Breda, www.viabreda.nl vindt u meer informatie hierover.U kunt uw interesse voor wonen in het Havenkwartier kenbaar maken bij:

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Breda

Thes Locatie

De Albert Heyn-supermarkt die nu gehuisvest is aan de Crogtdijk komt hier terug met daarboven 119 appartementen aan de oostkant van het station.  Eronder komt een parkeergarage met ongeveer 220 parkeerplaatsen.

Het concept ontwerp bestemmingsplan ligt vanaf 7 juni zes weken ter inzage bij de informatiebalie op het Stadskantoor. Hierna worden de reacties verwerkt en indien nodig wordt het concept aangepast voor het ontwerp bestemmingsplan.  Na deze procedure wordt de omgevingsvergunning aangevraagd. Op basis van deze planning is de verwachting dat de bouw in eerste helft van 2019 start. De bouw duurt ongeveer 18 maanden.

Voor het ontwerp-bestemmingsplan zie: www.ruimtelijkeplannen.nl

U kunt uw interesse voor wonen kenbaar maken bij  ontwikkelaar Thes: otw@thesnederland.nl

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Breda

Drie Hoefijzers

Het gebied in fase 2 ligt aan de Stationslaan tussen de Terheijdenstraat en de Doornboslaan. Drie Hoefijzers biedt ruimte voor huizen met een tuin, appartementen met  buitenruimtes en ook werken aan huis is mogelijk.

Voor het gebied is een plan ontwikkeld voor ongeveer 270 nieuwbouw woningen- en appartementen in verschillende woonsferen.

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Breda

A: Deze Westpunt ligt het dichtst bij het Station en vormt een zichtpunt vanaf het Faamplein. Hier komt een appartementengebouw in 5 tot 9 verdiepingen met circa 127 appartementen rondom een groen grand court. Een deel is bestemd voor de vrije sector huur. Daarnaast komen er circa 51 koopappartementen met een woonoppervlakte variërend van 60 tot 150 m2. Onder in het gebouw komt commerciële ruimte en parkeergelegenheid.

B: Het puntgebouw vormt een overgang van de hoogbouw naar de buurt met woningen erachter. Hier komt een kleinschalig appartementengebouw in combinatie met een klein aantal woningen met tuin.

C: De bebouwing aan de Stationslaan krijgt een statig karakter met hoge herenhuizen in drie of vier woonlagen. De begane grond is extra hoog en biedt dus vele mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld een praktijk. Dit wordt een zeer afwisselende gevel met een mix in hoogte en breedte, kleurgebruik en mooie details. Woningen variëren in grootte van circa 100 m2 tot circa 180 m2.

D: Centraal komen er twee kleinschalige woonhofjes met eengezinswoningen met tuin. Hier komen ook speeltoestellen. Aan de zuidrand komen woningen grenzend aan het spoorlandschap, dat een groen en parkachtig karakter krijgt. Woningen variëren in grootte van circa 125 m2 tot circa 155 m2.

E: Dit gebied voor 10 woningen ligt wat meer op zichzelf. Hier wordt gezocht naar een bijzondere invulling, bijvoorbeeld in de vorm van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap.

Behalve huizen en appartementen is er in Drie Hoefijzers ook ruimte opgenomen voor bedrijfsruimte en/of commerciële voorzieningen.

Start bouw is gepland in 2019.

Zie ook: www.driehoefijzers.nl

Inschrijven woningen Drie Hoefijzers tweede fase: bij ontwikkelaar AM: Mireille.Liskamp@driehoefijzers.nl

  •