Bezoek Via Breda

 

Er zijn verschillende manieren om Via Breda te bezoeken, waarop u betrokken kunt worden bij of kunt reageren op plannen van de gemeente. Uiteraard kunt u voor informatie terecht in het Informatiecentrum Via Breda aan de Willemstraat 5. Daar is ook het spreekuur van de omgevingsmanager. Verder is er het Overlegplatform Via Breda, dat bestaat uit (vertegenwoordigers van ) bewoners, ondernemers en belangenorganisaties. En natuurlijk de gratis rondleidingen door het Via Breda-gebied.

 

Rondleidingen

Iedere maand worden er gratis rondleidingen gegeven door het Via Breda-gebied. U wandelt daarbij met een deskundige gids voor een deel van het Via Breda-gebied.

Spreekuur omgevingsmanager

Jacqueline Paulissen, de omgevingsmanager van Via Breda, houdt op aanvraag een spreekuur. Wilt u de omgevingsmanager spreken, dan kunt u via het mailadres viabreda@breda.nl een afspraak maken met haar maken.

Informatiecentrum

Vanaf januari 2011 is het informatiecentrum Via Breda, Willemstraat 5, de plaats waar alle informatie over het project samenkomt.

Evenementen

Via Breda Bruist! Het hele jaar door zijn er volop evenementen in het Via Breda-gebied. Wil je zelf een evenement organiseren binnen Via Breda? Dan is er de mogelijkheid dat we een bijdrage leveren in de kosten. In de bijlage kun je lezen aan welke criteria een evenement moet voldoen om eventueel in aanmerking te komen voor een financiele bijdrage. Een evenement moet aan minimaal drie van de elf criteria voldoen. Hou er rekening mee dat er altijd sprake moet zijn van co-financiering; met andere woorden Via Breda neemt hoogstens een deel van de kosten voor haar rekening.